Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

Remember her name.Konstantina Agaliou, AXDW

Οκτώμπρης του 2010, Fashion Week.

Μέσα στην άιθουσα στο Τεχνόπολις, τα φώτα και η εξωφρενική για την εποχή ζέστα με κάνουν να ανησυχώ πως θα κυλήσει η μύτη μου στην πασαρέλα ωσάν του Μιχαλάκη, κάνω αέρα με το φυσερό σαν τη συμπεθέρα και η θέση δίπλα μου παραμένει άδεια. Κάπου εκεί ανάμεσα σε άντε αγόρια τυλάτε τη μπουχάρα να ξεκινήσει το θέαμα και χαρούμενα φλας που αποθανατίζουν το Σπύρο Μπιμπίλα πλησιάζει εκείνο το ξανθό κορίτσι με το γουάνα ντάι φόρ καρέ και με ρώτά αν μπορέι να κάτσει δίπλα μου. «Επιβάλλεται», απαντώ, χαμογελάμε και ξεκινάμε την κουβέντα.

Απρίλιος,1986.

Είναι η χρονιά που γεννιέται εκείνο το ξανθό κορίτσι. Λίγα χρόνια αργότερα θα σπουδάσει στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο,ενώ δουλεύοντας για αρκετό καιρό σε γνωστή εταιρεία ρούχων, θα σχεδιάζει το καλύτερο σχέδιο της μέχρι τότε ζωής της : να ακολουθήσει το δυνατό πάθος της για τη μόδα. Ξεκινάει σπουδές σε Ιδιωτική Σχολή Μόδας στην Αθήνα, υπό την επίβλεψη του δημιουργού Δημήτρη Στρέπκου-Celebrity Skin.

2010.

Κατα τη διάρκεια των σπουδών της λαβάνει μέρος στον Πανευρωπαικό Διαγωνισμό της Chevrolet, με θέμα «Το φουτουριστικό Ένδυμα για την Chevrolet» και κερδίζει το Πρώτο Εθνικό και το Τρίτο Πανευρωπαικό Βραβείο ανάμεσα σε άλλες αξιόλογες προτάσεις. Απόδειξή πως το ένστικτο σου για κείνα που πρέπει να ακολουθήσεις στη ζωή σου δε σ’απατά. Αρκεί μονάχα να τ’ακούσεις.

Οκτώμπρης του 2010, Fashion Week.

Χωρίς πτυχίο ψυχολογίας και φαντασία Ντίσνει εύκολα κατάλαβα πως το κορίτσι δίπλα μου σχετίζεται άμεσα με το χώρο της μόδας. Είναι στο τρόπο που κινείται, που ντύνεται,που εκφράζεται γι’αυτά που βλέπουμε στις κολεξιόν γνωστών σχεδιαστών. Κάποια στιγμή θα μου το αποκαλύψει και η ίδια πως είναι νέα σχεδιάστρια και πως την εμπνέει η διαφορετικότητα που αντλείται από τα σχέδια της γεωμετρίας καθως και οι φουτουριστικές ταινίες (όπως το Tron) που βασίζονται σε γραφικά στοιχεία. Αγαπά τις καθαρές γραμμές και τον συνδιασμό διαφορετικών υλικών. Λίγες μέρες άργότερα θα το διαπιστώσω απο κοντά αφού είμαι εκεί στο Greek Fashion School Intergraphics catwalk, για να δω εκείνο το φόρεμα που σχεδίασε πριν καν ολοκληρώσει τις σπουδές της.


Μάρτιος 2011,
AXDW

Στο χα πεί, ελπίζω να μ’ακουσες. Αν όχι εδώ είμαι εγώ, να στο θυμίσω και πάλι: Κωνσταντίνα Αγκαλίου.

Την Κυριακή έλα να δεις απο κοντά τη συλλογή της «Αίσθηση Γεωμετρίας», ένα συνδιασμό γραμμών, φορμών και υλικών, σε τόνους του μαύρου, του ανθρακί-γκρί και του άσπρου.

Τα στοιχεία της γεωμετρίας και του φουτουρισμού έχουν χρησιμοποιηθεί με μία έντονη αίσθηση λάμψης και φορεσιμότητας. Η ποιότητα των υλικών της, της ραφής και των σχεδίων της είναι σήμα κατατεθέν των δημιουργιών της.

Την Κυριακή η Κωνσταντίνα, με τη συλλογή της ''Conceptual Geometry'' διεκδικεί ένα από τα βραβεία Best Catwalk, Best New Designer και Best Trendsetter μαζί με άλλους 11 νέους σχεδιαστές. Θα είμαι εκεί, κοιτώντας την πλέον, όχι στο διπλανό μου κάθισμα, αλλά στη θέση εκείνη που της της αξίζει. Στην πασαρέλα δίπλα στις δημιουργίες της, κρατώντας το βραβείο.

Credits foto:
Designer/Clothes: Agaliou Kostantina
Art Direction: Dimitris Strepkos/Celebrity Skin
Assistant Photographer: Manolis Apostolou
Hair: Nicolas Balialios
Make Up: Marina Kutsumpa
Shoes: United Nude
Styling Assistant: Filitsa Nikolaidi

Πληροφορίες Εντός: www.agaliou.com


3 σχόλια: